Wedstrijdverloop en toegang tot de baan

Wij maken de startlijsten wanneer we weten welke teams (af)gemeld zijn. De baanindeling wordt zo snel mogelijk na de uiterste meldtijd gepubliceerd op atletiek.nu. Daarnaast heeft de jury op ieder wisselpunt een tablet met de baanindeling en wijst de atleten zo nodig hun juiste baan.

Aanwezigheid

Zorg dat je 10 minuten voor aanvang van het onderdeel in de buurt van je wisselpunt (of de start) bent. Gezien het drukke programma, wordt er van de atleten verlangd dat zij op tijd op de juiste start- en wissellocatie aanwezig zijn. Ook indien een team geheel of gedeeltelijk nog niet aanwezig of klaar is, wordt er toch op tijd gestart. Van de atleten en begeleiders wordt verwacht dat zij verder van de estafetteregels op de hoogte zijn en de (gemarkeerde) start- en wisselpunten zonder probleem weten te vinden.

Toegang tot de baan

Alleen medewerkers van de wedstrijdorganisatie en atleten die op dat moment meelopen in de wedstrijd, mogen de atletiekbaan betreden binnen de (drang)hekken. Publiek en begeleiders blijven achter de hekken. Ook atleten die in een volgende serie van start gaan, wachten achter de hekken. Pas zodra de eerstvolgende serie wordt opgeroepen, mogen atleten van die serie de baan betreden. Er zijn hiervoor doorlaatpunten in de hekken op diverse plekken.

Trainers/begeleiders bij pupillen

Bij de pupillen mogen begeleiders meelopen de baan op om hun atleten op de juiste plek te zetten, te helpen met het instellen van startblokken of om laatste aanwijzingen te geven. Zodra er gestart gaat worden, moeten de begeleiders ook in deze categorie weer achter de hekken plaatsnemen.

Markeringen op de baan

Atleten mogen gebruikmaken van tape als (aanloop)markering. Krijt is niet toegestaan op de atletiekbaan. We stellen het zeer op prijs als iedereen direct na afloop van de race zijn/haar tape verwijdert.