Instructies

In atletiek.nu moeten zowel ploegen als atleten worden ingeschreven. Ook moet aangegeven worden welke atleten in welke ploeg lopen en op welke positie zij staan.

Stap 1: team inschrijven

Schrijf als eerste het team in. Dat doe je in de categorie waarin het team uitkomt. Heb je een team met bijvoorbeeld U14- en U16-atleten, dan schrijf je het team in als U16-team.

Maak voor ieder onderdeel een nieuw team aan. Schrijf een team dus niet voor meerdere onderdelen in. Dan gaat het niet goed met melden en startnummeruitgifte op de wedstrijddag.

Schrijf je een combiteam in (meerdere verenigingen)? Vink dan de optie ‘buiten mededinging (BM)’ aan.

Stap 2: atleten inschrijven

Schrijf daarna de atleten in. Atleten worden altijd ingeschreven in hun eigen leeftijdscategorie. Het lukt om technische redenen niet altijd om bij een atleet de juiste onderdelen aan te vinken. Dat is niet erg. Je kunt een atleet altijd toevoegen aan een team.

Stap 3: atleten toevoegen aan het team

Ga nu terug naar het team. Je kan het team vullen met atleten. Als je een atleet wil toevoegen uit een andere categorie of vereniging dan het team (bijvoorbeeld een U18-atleet in een U20-team of bij een combiteam), zorg dan dat je de vinkjes aanzet bij ‘kun je de atleet niet vinden?’.

Let op dat je de juiste positie toekent aan de juiste atleet. Heb je reserveatleten? Zet deze dan neer op positie 5 en hoger (11 en hoger bij de 10×40, 10×60 of 10×100).

Aandachtspunten bij specifieke onderdelen

Voor sommige onderdelen gelden specifieke inschrijfregels vanwege de technische mogelijkheden van het administratieprogramma.

Op de 10×100 meter en 4×400 gemengd moeten alle teams worden aangemaakt in de categorie ‘Senioren mannen’, ook al kun je atleten toevoegen uit andere categorieën (U14 en ouder op de 10×100; U18 en ouder op de 4×400 mix) en loopt er wellicht zelfs geen enkele senior man mee.

Op de 10×60 meter moeten alle teams worden aangemaakt in de categorie ‘U12 mannen’. De teams kunnen uiteraard worden samengesteld met jongens en meisjes uit de leeftijdscategorie U12-1 (U11) en U12-2 in elke gewenste samenstelling.

Op de 10×40 meter moeten alle teams worden aangemaakt in de categorie ‘U10 mannen’. De teams kunnen uiteraard worden samengesteld met jongens en meisjes uit de leeftijdscategorieën U10, U9 en U8 in elke gewenste samenstelling.

Bij de pupillen mixed estafette moeten alle teams worden aangemaakt in de categorie ‘U12 mannen’. Zorg er daarna voor dat de 1e loper een pupil is uit de categorie U9 of U8, de 2e loper uit de categorie U10, de 3e loper uit de categorie U12-1 (U11) en 4e loper uit de categorie U12-2.

Doping

Deelnemers aan de NK-onderdelen (4×100 meter en 4×400 meter voor U18 en ouder) zijn verplicht om de doping-e-learning ‘brons’ en ‘zilver’ te voltooien. Deze e-learning kan gevolgd worden op de website van de dopingautoriteit. Deelnemers aan overige onderdelen zijn niet verplicht om de e-learning te volgen. Zij kunnen de melding van het inschrijfprogramma negeren.

Status van de inschrijving

Let op dat een team op basis van inschrijfmoment automatisch de status ’toegelaten’ of ‘reserve’ krijgt. De melding ’toegelaten’ slaat dus enkel op het inschrijfmoment en heeft niets te maken met de geldigheid van de inschrijving. Je team kan dus later alsnog op ‘afgewezen’ worden gezet als er bijvoorbeeld iets mis is met de categorieën, licentienummers of betaling.

Na-inschrijven

Na-inschrijven is niet mogelijk, behalve bij de 10×100 meter. Let dus goed op de tijdslijn en deadlines. Wil je na-inschrijven op de 10×100 meter? Dat kan op de wedstrijddag zelf, zolang er plek vrij is. Meld je bij de bar in het clubhuis om aan te melden. Je betaalt het inschrijfgeld aan de bar (bij voorkeur pinnen) en neemt de kassabon mee naar het wedstrijdsecretariaat.  Lever daar de kassabon in, samen met de namen, geboortedata, licentienummers en loopvolgorde van de 10 deelnemers. Je krijgt op het wedstrijdsecretariaat de startnummers mee. Melden in de meldtent is daarna niet meer nodig. Geef een onverhoopte afmelding wel even door. De deadline voor na-inschrijven (dus het moment dat je de kassabon inlevert op het wedstrijdsecretariaat) is 1 uur voor de start van de 10×100 meter.